Lukijoiden palautteita kirjasta Ida, yhteiskoululainen:

Kiitos ihanasta lukukokemuksesta! Iidan tarina oli mielenkiintoinen ja koskettava! Ajankuva oli hieno, ja oli helppo eläytyä Iidan tarinaan! Tykkäsin kovasti.

***

Olipa mielenkiintoinen ja elävä sukellus 1920-luvulle. Ida oli niin reipas, ahkera, opinhaluinen sekä hyvää tahtova tyttö. On niin hieno tarina, että haluan lapsenikin sen tavoittavan ja ymmärtävän. Kiitos Marika kirjastasi ja mukavasta aikamatkasta 1920-luvulle.. Suosittelen kirjan lukemista myös muille.

***

Voi että tykkäsin!!! Mielenkiintoisesti ja elämänmakuisesti nivottu seudun historiaa ja nuoren tytön kasvutarinaa yhteen, siten että siihen on helppo eläytyä. Ruoka- ja säilöntäohjeita jo kirjoitin ylös tarinasta, niistähän saisi vaikka lisäliitteen :) Kannen kuvaa katselin pitkään ja ihanasti se 'avautui' lopussa. Kuvat olivat muutenkin huippuihania, täydelliset kirjaan!

Teksti kulkee vaivattomasti, tarina etenee, kaikki on otettu huomioon, ei jää outoja aukkokohtia eikä lukija 'putoa' tekstistä missään vaiheessa. Minulle tuli turvallinen ja hyvä olo kirjan jälkeen. Kirja tuo menneet, entiset elämäntavat mielenkiintoisesti esille myös nuoremmille lukijoille, koska kirja sopii kaikenikäisille. Kyllä täytyy koululle tilata syksyllä kummatkin kirjat!

***

Elävästi kirjoitettu. Ida ajatuksineen on hyvä ja uskottava tyyppi, elävä ihminen, samoin monet muut kirjan henkilöt. Taustatiedoissa on hyvin selvitetty todellisia henkilöitä ja seutuja. Kuvien ja lähteiden luettelot samoin kiitettävät. Kovin kiinnostaisi lukea, miten Idan koulu ja muu elämä jatkuu!

***

Kiitos mielenkiintoisista lukuhetkistä Ida-romaanin parissa.

Olen lukenut nämä molemmat teokset ajassa eläen ja aiheesta nautiskellen. Kun tuntee tarinan ympäristön niin sielun silmissä näkee Idan polkevan Portaankorvan ohi Högforsiin kirjat pyöräkorissa. Ei taida nykynuoret jaksaa tehdä sellaisia asioita joita Ida jo kolmetoistavuotiaana ymmärsi ja halusi toteuttaa. Hieno historiallinen aihe helposti luettavassa muodossa. Kiitos!

***

Kirjaa on ilo lukea, se on soljuvaa, helppolukuista, sujuvaa ja elävää tekstiä. Kiinnostavaa ajankuvaa, sitä on tosi kiva lukea. Ida on ihana hahmo, sellainen topakka. Ihania kohtia, luin niitä ajatuksella, kuten se koti-ikäväkohtaus. Täydellisen uskottavaa, siihen on tehty valtava taustatyö.

***

Ihanan turvallista lukea. Nostalgiaa, mennyttä onnelaa jollaista ei tietenkään ole ollut. Helppolukuista, sujuvaa tekstiä, nautinto lukea.

***

Minä vain luin ja luin tuota kirjaa, enkä olisi millään malttanut lopettaa.

On kyllä niin kivaa tekstiä ja kirjoitusta lukea. Niin mukavasti soljuvaa tekstiä, että se vaan vie mukanaan. Kiitos Marika Tudeer , kun olet jälleen kirjoittanut näin hyvän kirjan!

***

Tosi hyvä kirja. Sitä on niin mukava lukea. Luin vaimolle ääneen aina iltaisin muutaman sivun kerrallaan ja sitten juteltiin siitä yhdessä. Tuli niin paljon muistoja mieleen.

***

Se on hyvä, kun siinä on sitä eläinsuojelun historiaa. En ole tiennyt niitä juttuja.

***

Olen ihan loppusuoralla Idan tarinan kanssa. On ollut kiinnostava matka kulkea Idan maisemissa ja koulumiljöössä. Idan rakkaus eläimiin, varsinkin hevosiin, on erityinen, hienosti kuvattu. Karkkilalaisille varsinkin hieno matka oman kotiseudun menneisyyteen Idan seurassa. Myös Pilpala, Hunsala, ym, Salonkyläkin mainittu. Vahva suositus! Mainio joululahja
vaikkapa!

***

Kiva kirja. Sen soisi leviävän.

***

Olen aivan hurmaantunut Idan tarinaan. Sitä ei malttaisi keskeyttää ollenkaan. Ihana kirja!

Voin lämpimästi suositella Idaa vaikka hyvänmielen kesälukemiseksi - ja erityisesti sinulle, jota Karkkilan historia kiinnostaa!